Szolgáltatásaink

A DCF Consulting széles körben nyújt tanácsadási szolgáltatásokat a vállalati pénzügyek területén, valamint a pénzügyi szektor szereplőinek.

Vállalati pénzügyekkel és vállalatfelvásárlásokkal kapcsolatos tanácsadásunk a kis-, és középvállalkozásokra fókuszál, ahol mind az eladói, mind a vevői oldalt is képviseljük. Ez azonban szolgáltatásainknak csupán egy része, hiszen több más, a vállalatok életében előforduló problémával foglalkozunk. Legyen szó az eladási ár maximalizálásáról cégeladáskor, más vállalatokban szerzett részesedésekkel kapcsolatos kérdésekről, vagy akár a piaci részesedés növelése érdekében versenytársak felvásárlásáról, örömmel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ha vállalata finanszírozási igénye megnövekedett, tőkebevonással kapcsolatos tanácsadásunk révén segítünk megszerezni a szükséges forrásokat. Ennek keretében lehetősége nyílik akár klasszikus tőke, akár hitel típusú finanszírozáshoz jutni. Munkánk során cége értékelését, értékbecslését is elvégezzük, majd segítünk a potenciális befektetők, vagy hitelezők felkutatásában, valamint képviseljük ügyfeleink érdekeit az ártárgyalások során is.

A pénzügyi szektor különböző szereplői számára elsősorban termékfejlesztési és értékesítési tanácsadást végzünk. Partnereink közt megtalálhatóak hazai és külföldi bankok, brókercégek, nemzetközi biztosító társaságok, vezető alapkezelők, nyugdíjalapok, kereskedési platformok és tőzsdék, letétkezelők, valamint pénzügyi IT-t fejlesztő társaságok. Célunk nem csupán az, hogy innovatív ötletekkel álljunk elő, hanem fokozott figyelmet fordítunk rá, hogy ezeket úgy ültessük át a gyakorlatba, hogy közreműködésünk révén ügyfeleink piacuk legsikeresebb szereplőivé léphessenek elő.

Vállalati pénzügyek

Legyen a cél vállalatának növekedése felvásárlások által, vagy akár meglévő tulajdonának részleges, vagy akár teljes értékesítése, a DCF Consulting segítséget nyújt a szükséges lépések megtételében. Részt veszünk a tranzakció megtervezésében, előkészítésében és kivitelezésében is. Projektjeink legnagyobb részét a tőkebevonással kapcsolatos tanácsadások, illetve a vállalatfelvásárlások (akár vevői, akár eladói oldal képviselése) teszik ki. Ezeken kívül foglalkozunk felvásárlási célpontok keresésével, valamint vállalatértékeléssel is.

Vállalatértékelés

Célunk minden esetben az adott vállalat fair piaci értékének megállapítása, ezért nemzetközileg elterjedt iparág-, és vállalat specifikus eljárásokat és modelleket alkalmazunk. Annak érdekében, hogy számításaink a legkisebb részletekig kellőképpen megalapozottak legyenek, fontos számunkra a konkrét üzleti tevékenység mélyreható, illetve a vállalati folyamatok teljes körű megismerése. A cégértékelés megvalósulhat egy önálló projekt keretein belül is, ám gyakran valamelyik alábbi szolgáltatásunk integráns részét képezi.

Tőkebevonás

Ha a vállalatában rejlő növekedési potenciálnak gátat szab a tőke hiánya, a DCF Consulting segít megtalálni az üzleti modelljéhez leginkább illeszkedő finanszírozási megoldást, amely igazodva az Ön egyedi igényeihez, történhet tőke, vagy hitel formájában is. Átfogó szolgáltatásunk során részt veszünk a teljes forrásbevonási folyamatban. Elvégezzük cége értékelését, felkutatjuk és kiválasztjuk a befektetőket vagy hitelezőket, a tárgyalások során pedig képviseljük érdekeit, hogy a lehető legkedvezőbb keretrendszert és feltételeket alkudhassuk ki. Szorosan együttműködünk üzleti angyalokkal, kockázati tőke társaságokkal, és kapcsolati hálónkon keresztül olyan magántőkéhez tudunk elérést biztosítani, amely máshogyan alig lenne elérhető ügyfeleink számára.

Vállalatértékesítés és felvásárlás

A tranzakciós folyamat teljes egészében támogatjuk ügyfeleinket. Elvégezzük az objektív cégértékelést, segítjük az átvilágítási folyamatot, lebonyolítjuk az ártárgyalást, és a sikeres zárás érdekében aktívan részt veszünk a tulajdon-átruházás folyamatában is. Az előkészítés során mindent megteszünk annak érdekében, hogy üzletmenetét a lehető legmélyebben megértsük és olyan fejlesztéseket, átalakításokat javasoljunk, melyek által cége még vonzóbb célponttá, vagy kérővé váljon. Kiterjedt kapcsolati hálónkat segítségül hívva feltérképezzük a lehetséges felvásárlók/eladók körét. Végezetül részt veszünk a tárgyalási szakaszban és az ügylet gördülékeny lezárásában is.

Akvizíciós stratégia

A tanácsadás első szakaszában ügyfeleink igényeit és elvárásait szem előtt tartva térképezzük fel a piacot lehetséges befektetési célpontok után kutatva. Ezek után elvégezzük a kiválasztott cégek felértékelését, összegezzük az ügyletből származó szinergiák pozitív hatásait, valamint igény szerint részt veszünk a tárgyalások lefolytatásában is.

Pénzügyi szektor

A pénz-, és tőkepiac üzletfejlesztés és innovatív megoldások iránt elkötelezett szereplőinek négy kiemelt területen nyújtunk szolgáltatásokat. Ezek értelmezhetőek külön-külön kisebb projektekként is, ideális esetben pedig egy teljes körű fejlesztést is megtestesíthetnek. Első lépésként általában piackutatást végzünk, melynek eredményeire támaszkodva, és a megrendelő igényeinek megfelelve, terméket fejlesztünk, majd segítséget nyújtunk a termék bevezetéséhez kapcsolódó technológia kihívások menedzselésében is. A sikeres termékbevezetést végül az értékesítési stratégia kialakításával támogatjuk. Ügyfeleink hazai és külföldi bankok, brókercégek, nemzetközi biztosító társaságok, vezető alapkezelők, nyugdíjalapok, kereskedési platformok és tőzsdék, letétkezelők, valamint pénzügyi IT-t fejlesztő cégek.

Piackutatás, felmérések

Megbízóink saját piaci szegmensét megvizsgálva kutatásokat végzünk annak feltárására, hogy milyen piaci rések, egyedi megoldási lehetőségek várnak kihasználásra az adott területen. A döntéstámogatás minél pontosabb kiszolgálásának érdekében elemzéseket végzünk az egyes piacokra, vagy részpiacokra történő belépés, vagy az onnan történő kivonulás költségeinek, valamint azok megtérülésének vonatkozásában.

Rendszeresen végzünk ügyfél-elégedettségi felméréseket a pénzügyi szektor különböző területein. Célunk, hogy megbízóink mélyebben megérthessék piacuk működését, ügyfeleik gondolkodásmódját. Szolgáltatásunk eredményeként megbízható, elfogulatlan képet festhetnek működésük hatékonyságáról, cégük általános megítéléséről, amit aztán akár a termékfejlesztésben, az értékesítés hatékonyságnövelésében, vagy a munkavállalói/vezetői teljesítménymérésben, illetve értékelésben is kamatoztathatnak.

Termékfejlesztés

Célunk, hogy olyan innovatív ötletekkel és azok megvalósításának támogatásával járuljunk hozzá ügyfélkörünk sikerességéhez, melyek segítségével piacvezetőkké válhatnak. Az általunk bevezetésre javasolt alternatív, egyedi és a versenytársak által nem alkalmazott termékeket és megoldásokat úgy szabjuk megbízóink igényeire, hogy szem előtt tartjuk vállalatuk működését. Figyelembe vesszük piaci helyzetüket, már meglévő és megcélzott ügyfélkörüket, meghatározó értékeiket és küldetésüket.

Értékesítési stratégia

Szolgáltatásaink legfőbb célja minden esetben ügyfeleink elégedettsége, sikeressége, profitjuk növekedése. Így van ez az értékesítési stratégia esetében is. Ennek megfelelően nem egy önálló egységként tekintünk erre, hanem mint a termékfejlesztési folyamat egyik legfontosabb elemére. Úgy gondoljuk, hogy megfelelő értékesítési stratégia hiányában a világ legjobb terméke is sikertelenségre van ítélve. Éppen ezért a legfrissebb trendeket és technikákat alkalmazzuk, valamint bevetjük a legújabb értékesítési csatornákat és megközelítéseket is. Emellett továbbképzéseket tartunk az értékesítési csapat tagjai számára, hogy megfelelő tudással a birtokukban a lehető legeredményesebben végezhessék munkájukat.

Pénzügyi technológiákkal kapcsolatos tanácsadás

Szolgáltatásaink legfőbb célja minden esetben ügyfeleink elégedettsége, sikeressége, profitjuk növekedése. Így van ez az értékesítési stratégia esetében is. Ennek megfelelően nem egy önálló egységként tekintünk erre, hanem mint a termékfejlesztési folyamat egyik legfontosabb elemére. Úgy gondoljuk, hogy megfelelő értékesítési stratégia hiányában a világ legjobb terméke is sikertelenségre van ítélve. Éppen ezért a legfrissebb trendeket és technikákat alkalmazzuk, valamint bevetjük a legújabb értékesítési csatornákat és megközelítéseket is. Emellett továbbképzéseket tartunk az értékesítési csapat tagjai számára, hogy megfelelő tudással a birtokukban a lehető legeredményesebben végezhessék munkájukat.